Satsing på klinisk odontologisk forskning i Bergen

Prorektor ved Universitetet i Bergen, Rune Nilsen, åpnet det nye senteret for klinisk odontologisk forskning den 16. januar. Han brukte et universalverktøy som symboliserer funksjonen til senteret.

Klinisk forskning er etterspurt vare, men ikke like lett å få gjort. Norges forskningsråd har gitt driftspenger til klinisk odontologisk forskning, fordelt på Bergens- og Oslofakultetet. I Bergen ble det gjort en storsatsing ved at universitetet besørget en omfattende ombygging av de gamle forskningsarealene i odontologibygget. Ombyggingen ga plass til både laboratoriefasiliteter, kontorplasser, seminarrom og et «treffpunkt» med både kaffe og PCer.

«Senter for klinisk odontologisk forskning» – som den nye enheten heter – ble offisielt åpnet den 16. januar i år av prorektor ved Universitetet i Bergen, Rune Nilsen. Han er selv odontolog med store forventninger til virksomheten ved senteret. Åpningsforedraget ble holdt av professor Harald Eriksen og dreide seg om kompleksteori. Dessuten ble fakultetets fem temaområder for forskning presentert av de respektive lederne. Disse temaområdene hadde alle interesser i det nye senteret.

Til den formelle snorklippingen brukte prorektor Rune Nilsen et universalverktøy med et utall funksjoner, blant annet saks. Symbolikken var klar: det nye senteret skal være universalverktøyet for personer som ønsker å drive med klinisk odontologisk forskning. Det skal tilsettes en leder for senteret – en prosess som snart er avsluttet – og dermed er det bare å gi full gass for den kliniske forskningen i Bergen.

Tekst og foto:
Nils RoarGjerdet